Featured Slider

Resepi Kek Coklat Moist guna Cuckoo Multicooker Q10

Assalammualaikum,
15 August birthday mak jadi kami adik beradik plan nak sambut birthday sama sama
Along pon ckp mira buat la kek beli ke
Nak beli mahal jugak kan jadi sebab ada multicooker cuckoo haruslah buat sendiri kek kan haha
semua bahan beli di Aeon je

Ummi guna tepung premix Nona Luxury Moist Cake Chocolate
Sedap lah premix ni! pernah ummi beli di kedai bahan bakery kurang sedap sikit
Just tambah air, minyak dan telur.

Guna food processor masuk semua bahan dan putar dalam 5 minit
Lepas tu masuk dalam pot Q10
Set mode oven selama 55 minit
Timing ni ummi ikut instruction di kotak je hahaha

cari yang ni tau.


Dah siap hiaskan dgn chocolate syrup hershey dan strawberry!
Nampak cantik kan kek ummi haha
Senang je buat kek sekarang kan
Eh ada tau orang beli multicooker cuckoo buat businesss jual kek
Yelah multicooker cuckoo ni rm70 sebulan dah boleh dpt
Dia buat jual kek tu rm60++ sebiji
Buat jual 2 biji lepas dah modal
Haa kalau sehari dpt jual sebiji, sebulan dah berapa kan
Bijak bijak

Korang berminat nak ada multicooker ni just roger je ummi ok
www.wasap.my/601133066303


Q10 ni best sebab ada mode oven! macam macam boleh masak!

Serius sedappp semua makan ckp sedap
Aidan tak nak pandang camera haha sambut di pizza hut je. gigih bungkus letak kek dalam kek stand

Selamat harijadi mak yang ke 59
Semoga mak dipanjangkan umur murah rezeki
Korang doakan mak kita sihat selalu ye


Terima kasih along dan abg ijad belanja makan malam tu. murah rezeki korang. Alhamdulilah dapat buat kek untuk mak <3

Cuckoo XCEL RM85 sebulan 7 TAHUN PERCUMA SERVIS WARANTI


Assalammualaikum,

Korang tahu tak Cuckoo ada bawa keluar promo terbaru iaitu 7 tahun goood plan is BACK!
Cuckoo XCEL ni dulu harga RM110
Now RM85 je wehhh
dah la korang dapat,

PERCUMA 7 Tahun Servis
PERCUMA 7 Tahun Waranti
PERCUMA 7 Tahun Tukar Filter
PERCUMA Pemasangan
PERCUMA Penghantaran
PERCUMA Relocation

LAGI FREE APA?
- external faucet di sinki
- piping percuma
- pemasangan & penghantaran
- TIADA yuran process RM265
Tak perlu fikir kena keluarkan duit utk servis dan kalau rosak pon Cuckoo ganti baru terus wehhhh. Semua Cuckoo tanggung! Ok kan RM85 sebulan dapat air mineral unlimited tau 😘

Siapa je tak kenal brand Cuckoo kat Malaysia sekarang kan?
Memang TRUSTED!

Meh tengok sikit real picture of XCEL, boleh la bajet nak letak mana kat dapur nanti kan
Daftar sekarang jom!
Klik je sini







Cantik kannn?
meh la beli dengan Ummi Cuckoo, saya bagi FREE GIFT sekali hehe
klik sini cepat 

Resepi Kari Ayam guna Cuckoo Multicooker Q10


Assalammualaikum,

Tengok la resepi ummi ni, MUDAH gila! hahaha 30 minit + 10 minit sediakan bahan awak dah boleh makan kari ayam sedapppp ni

Untuk bahan bahannya ummi guna,

- 1 biji bawang besar - hiris halus
- 3 biji bawang putih - hiris halus
- rempah 3 sekawan
- serbuk kari - ummi guna serbuk Kari Ayam O - beli jauh dari kedah ni, first time cuba tapi ummi prefer serbuk kari faiza lagi haha
- santan sekotak
- ayam 4 ketul potong kecik2
- 2 biji kentang
- 1 batang carrot
- garam secukup rasa
- gula melaka seketul kecil
- 2 asam keping

Masuk semua bahan kacau2 bagi sebati, set mode multicook 30 minit, SIAP! makan pulak dengan nasi panas panas, sedap sehingga menjilat jari haha

Favourite anak anak ni. tak suka pedas depa ni tapi bila buat kari sanggup tahan pedas standby air secawan sebelah haha