Featured Slider

Resepi Rendang Daging Guna Cuckoo Multicooker Q10


Assalammualaikum,
Hari ni nak post resepi rendang daging ummi buat hari tu
Suami puasa 6 hari tu request nak rendang daging sbb katanya masa raya dapat makan rendang ayam je. Lalu pula tepi jalan dia kata teringin lemang. Maka sepantas kilat masakkan rendang daging untuk suami tercinta hahaha

beli 2 batang itupon tak cukup berebut makan haha
yumna dengan aathif hantu lemang

Ummi suka lemang yg macam ni tak keras kat tepi. just nice gituu


nah resepi 👇🏻

Daging agak agak 2 orang dewasa makan
Santan kara 1 kotak
Daun limau purut 3 helai
Gula melaka
Garam
Kerisik
Cili kering kisar

*Bahan kisar
Bawang merah sebiji
Bawang putih 3 biji
Serai 4 batang
Kunyit hidup
Cili padi 5 biji

Multicook 10 minit utk tumis bahan kisar dan cili kisar
Dah 10 minit masuk daging dan semua bahan lain.
Set Multicook 40 minit
Siap!

Selamat mencuba 😘

Ummi guna multicooker Q10.
memang best sebab dia ada mode oven + pressure cook
daging empuk gilaaa ok

now tengah ada promo pulak tu last 30 Jun 2019!

Korang boleh beli online je delivery sepantas 24 jam!


in case tak sure nak beli macam mana whatsapp direct ummi ok

Bye!
nanti ummi up resepi lain pulak ok

Raya 2019

Assalammualaikum, post kali ni kita layan gambar je ok. hehe
Selamat Hari Raya Maaf Zahir dan Batin dari Ummi Cuckoo Sekeluarga

Malam raya buat puding telur ni. sedappppp nak buat lagi la ahahah

Aathif minta maaf ye kakak

tengah cari port best nak snap gambar, sini silau walaupon background cantik dah

bila anak tak nak bagi kerjasama huhu dah mcm mak cik bawang

family potrait. suka gambar ni sbb aidan ceria je

all of us. missing family ika dan abg apis

kesiannn aathif tu hahahah

my baby awwww

penat la ummi

budak paling banyak pergi beraya hahaha 

selamat hari rayaaaa

anak kedua memang pelik sikit kan :p


aidan malas nak layan ummi ayah

bulat bersama sama hahaha
tapi org tu dari kurus jadi normal
kita ni dari normal jadi gemok sikit
tapi ada orang ckp dah kurus sikit hahahaha

with yumna.

kemain lagi posing

ewahhhh

mini love, siapa ajar dia entah

mak bersama family ika dan abg apis.

dah balik rumah kita insaf buat la roasted chicken guna multicooker cuckoo hahaha

Blender Heavy Duty Bawah Seribu!

Assalammualaikum,


Cuckoo buat PROMO LAGI! ok kali ni best. Blender power atas ni harga asal RM1415 jadi RM999 je. Tak sampai seribu pon! HEAVY DUTY BLENDER tau Max Blender ni.

Ehhhh blender je pon asal nak mahal sgt?! RM100 lebih pon dah dapat kat kedai kan?

Cuba awak google harga blender heavy duty berapa? RM2000 pon ada ye. MAX Blender ni bukan blender biasa biasa, ni blender heavy duty ok. Macam food processor pon ye. Boleh blend ice dgn rileksnya. Blend daging lagilah no hal

Tak percaya tengok video bawah ni,




Gila best kan ada satu blender power ni kat rumah


cepat cepat promo ni sampai 15th June 2019 je tau!

nak dapat esok?
terus klik link ni


Klik 'Shop Now' > Tick box 'Kitchen Appliances' > Pilih Max Blender > Klik 'Buy Now'

Isi details, buat bayaran, then esok Cuckoo mai hantar depan pintu. Eh seronoknya hidup hahaha

atau rasa leceh semua ni walaupon senang gila dah sekarang boleh minta tolong ummi daftarkan, tapi ambil masa la sikit sebab manual keyin.hehehe eh takpe janji dapat blender idaman hati kan kekeke