Featured Slider

Resepi Steam Salmon with Broccoli and Potatoes with Cuckoo Multicooker M10

Healthy sangat ni, orang diet sesuai ada M10 ni

Simple dinner. Senang & cepat sangat. First layer dalam inner pot letak potatoes (with skin) and then letak steam rack yang memang datang sekali dengan cooker ni atas potatoes. Lepas tu letak salmon atas steam rack sekali dengan broccoli. Tinggal 20 minit, taraaaa! Healthy dinner ready in less than 30 minutes 🤩 #siapapron #tapiapronbersih #masakkenaadagaya



Photo and Recipe credit to FB: Humaira Hadzarami


Nak diet tapi susah nak prepare menu diet. Guna M10 mesti lebih mudah. Goreng bihun pun tanpa minyak ok, RM70 je sebulan!

Nak order? Klik sini

Resepi Tomyam Ayam with Cuckoo Q10 Multicooker

Resepi Tomyam Ayam with Cuckoo Q10 Multicooker

Bahan bahan

- ayam 1/2 ekor (potong kecil kecil)
- 1 biji bawang besar hiris nipis
- 2 biji bawang putih hiris nipis
- 2 sudu paste tom yam - ummi guna yg thai punya tutup purple tu
- sebatang carrot
- 2biji kentang
- sebatang serai
- separuh kobis - tomyam homemade memang letak banyak sayur lagi best, serius sedap letak kobis
- daun limau purut
- garam dan gula secukup rasa
- air 2 cawan


Caranya,
- Masuk semua bahan dalam periuk cuckoo kecuali daun limau purut dan kobis sbb kita tak nak layu sgt sayur, kacau kacau sikit.
- Set mode multicook selama 30 minit.
- Dah siap, masuk kobis dan daun limau purut, set multicook for another 10 minutes.
- Dah siap boleh makan dengan nasi panas panas atau bihun.

Senang sangat kan, ok selamat mencuba 😋
Budak budak sesuai makan tak pedas pon, habis licin tomyam ni budak budak ni makan semalam.

Buat yang belum ada multicooker boleh whatsapp ummi.

www.wasap.my/601133066303

Serendah rm70 sebulan jeee.

Sedap licin anak anak makan. tom yam ni tak pedas sesuai utk budak budak makan

Ni lah Q10. siap ada mode oven tau. tak payah beli oven dah jimat duit laki uols hahahaha

sedap dimakan dgn nasi panas panas atau celur bihun sikit makan dgn tomyam ni syok wehhh


Resepi Kek Coklat Moist guna Cuckoo Multicooker Q10

Assalammualaikum,
15 August birthday mak jadi kami adik beradik plan nak sambut birthday sama sama
Along pon ckp mira buat la kek beli ke
Nak beli mahal jugak kan jadi sebab ada multicooker cuckoo haruslah buat sendiri kek kan haha
semua bahan beli di Aeon je

Ummi guna tepung premix Nona Luxury Moist Cake Chocolate
Sedap lah premix ni! pernah ummi beli di kedai bahan bakery kurang sedap sikit
Just tambah air, minyak dan telur.

Guna food processor masuk semua bahan dan putar dalam 5 minit
Lepas tu masuk dalam pot Q10
Set mode oven selama 55 minit
Timing ni ummi ikut instruction di kotak je hahaha

cari yang ni tau.


Dah siap hiaskan dgn chocolate syrup hershey dan strawberry!
Nampak cantik kan kek ummi haha
Senang je buat kek sekarang kan
Eh ada tau orang beli multicooker cuckoo buat businesss jual kek
Yelah multicooker cuckoo ni rm70 sebulan dah boleh dpt
Dia buat jual kek tu rm60++ sebiji
Buat jual 2 biji lepas dah modal
Haa kalau sehari dpt jual sebiji, sebulan dah berapa kan
Bijak bijak

Korang berminat nak ada multicooker ni just roger je ummi ok
www.wasap.my/601133066303


Q10 ni best sebab ada mode oven! macam macam boleh masak!

Serius sedappp semua makan ckp sedap
Aidan tak nak pandang camera haha sambut di pizza hut je. gigih bungkus letak kek dalam kek stand

Selamat harijadi mak yang ke 59
Semoga mak dipanjangkan umur murah rezeki
Korang doakan mak kita sihat selalu ye


Terima kasih along dan abg ijad belanja makan malam tu. murah rezeki korang. Alhamdulilah dapat buat kek untuk mak <3