Resepi Kek Coklat Moist guna Cuckoo Multicooker Q10

Assalammualaikum,
15 August birthday mak jadi kami adik beradik plan nak sambut birthday sama sama
Along pon ckp mira buat la kek beli ke
Nak beli mahal jugak kan jadi sebab ada multicooker cuckoo haruslah buat sendiri kek kan haha
semua bahan beli di Aeon je

Ummi guna tepung premix Nona Luxury Moist Cake Chocolate
Sedap lah premix ni! pernah ummi beli di kedai bahan bakery kurang sedap sikit
Just tambah air, minyak dan telur.

Guna food processor masuk semua bahan dan putar dalam 5 minit
Lepas tu masuk dalam pot Q10
Set mode oven selama 55 minit
Timing ni ummi ikut instruction di kotak je hahaha

cari yang ni tau.


Dah siap hiaskan dgn chocolate syrup hershey dan strawberry!
Nampak cantik kan kek ummi haha
Senang je buat kek sekarang kan
Eh ada tau orang beli multicooker cuckoo buat businesss jual kek
Yelah multicooker cuckoo ni rm70 sebulan dah boleh dpt
Dia buat jual kek tu rm60++ sebiji
Buat jual 2 biji lepas dah modal
Haa kalau sehari dpt jual sebiji, sebulan dah berapa kan
Bijak bijak

Korang berminat nak ada multicooker ni just roger je ummi ok
www.wasap.my/601133066303


Q10 ni best sebab ada mode oven! macam macam boleh masak!

Serius sedappp semua makan ckp sedap
Aidan tak nak pandang camera haha sambut di pizza hut je. gigih bungkus letak kek dalam kek stand

Selamat harijadi mak yang ke 59
Semoga mak dipanjangkan umur murah rezeki
Korang doakan mak kita sihat selalu ye


Terima kasih along dan abg ijad belanja makan malam tu. murah rezeki korang. Alhamdulilah dapat buat kek untuk mak <3

Cuckoo XCEL RM85 sebulan 7 TAHUN PERCUMA SERVIS WARANTI


Assalammualaikum,

Korang tahu tak Cuckoo ada bawa keluar promo terbaru iaitu 7 tahun goood plan is BACK!
Cuckoo XCEL ni dulu harga RM110
Now RM85 je wehhh
dah la korang dapat,

PERCUMA 7 Tahun Servis
PERCUMA 7 Tahun Waranti
PERCUMA 7 Tahun Tukar Filter
PERCUMA Pemasangan
PERCUMA Penghantaran
PERCUMA Relocation

LAGI FREE APA?
- external faucet di sinki
- piping percuma
- pemasangan & penghantaran
- TIADA yuran process RM265
Tak perlu fikir kena keluarkan duit utk servis dan kalau rosak pon Cuckoo ganti baru terus wehhhh. Semua Cuckoo tanggung! Ok kan RM85 sebulan dapat air mineral unlimited tau 😘

Siapa je tak kenal brand Cuckoo kat Malaysia sekarang kan?
Memang TRUSTED!

Meh tengok sikit real picture of XCEL, boleh la bajet nak letak mana kat dapur nanti kan
Daftar sekarang jom!
Klik je sini







Cantik kannn?
meh la beli dengan Ummi Cuckoo, saya bagi FREE GIFT sekali hehe
klik sini cepat 

Resepi Kari Ayam guna Cuckoo Multicooker Q10


Assalammualaikum,

Tengok la resepi ummi ni, MUDAH gila! hahaha 30 minit + 10 minit sediakan bahan awak dah boleh makan kari ayam sedapppp ni

Untuk bahan bahannya ummi guna,

- 1 biji bawang besar - hiris halus
- 3 biji bawang putih - hiris halus
- rempah 3 sekawan
- serbuk kari - ummi guna serbuk Kari Ayam O - beli jauh dari kedah ni, first time cuba tapi ummi prefer serbuk kari faiza lagi haha
- santan sekotak
- ayam 4 ketul potong kecik2
- 2 biji kentang
- 1 batang carrot
- garam secukup rasa
- gula melaka seketul kecil
- 2 asam keping

Masuk semua bahan kacau2 bagi sebati, set mode multicook 30 minit, SIAP! makan pulak dengan nasi panas panas, sedap sehingga menjilat jari haha

Favourite anak anak ni. tak suka pedas depa ni tapi bila buat kari sanggup tahan pedas standby air secawan sebelah haha

Resepi Rendang Daging Guna Cuckoo Multicooker Q10


Assalammualaikum,
Hari ni nak post resepi rendang daging ummi buat hari tu
Suami puasa 6 hari tu request nak rendang daging sbb katanya masa raya dapat makan rendang ayam je. Lalu pula tepi jalan dia kata teringin lemang. Maka sepantas kilat masakkan rendang daging untuk suami tercinta hahaha

beli 2 batang itupon tak cukup berebut makan haha
yumna dengan aathif hantu lemang

Ummi suka lemang yg macam ni tak keras kat tepi. just nice gituu


nah resepi 👇🏻

Daging agak agak 2 orang dewasa makan
Santan kara 1 kotak
Daun limau purut 3 helai
Gula melaka
Garam
Kerisik
Cili kering kisar

*Bahan kisar
Bawang merah sebiji
Bawang putih 3 biji
Serai 4 batang
Kunyit hidup
Cili padi 5 biji

Multicook 10 minit utk tumis bahan kisar dan cili kisar
Dah 10 minit masuk daging dan semua bahan lain.
Set Multicook 40 minit
Siap!

Selamat mencuba 😘

Ummi guna multicooker Q10.
memang best sebab dia ada mode oven + pressure cook
daging empuk gilaaa ok

now tengah ada promo pulak tu last 30 Jun 2019!

Korang boleh beli online je delivery sepantas 24 jam!


in case tak sure nak beli macam mana whatsapp direct ummi ok

Bye!
nanti ummi up resepi lain pulak ok

Raya 2019

Assalammualaikum, post kali ni kita layan gambar je ok. hehe
Selamat Hari Raya Maaf Zahir dan Batin dari Ummi Cuckoo Sekeluarga

Malam raya buat puding telur ni. sedappppp nak buat lagi la ahahah

Aathif minta maaf ye kakak

tengah cari port best nak snap gambar, sini silau walaupon background cantik dah

bila anak tak nak bagi kerjasama huhu dah mcm mak cik bawang

family potrait. suka gambar ni sbb aidan ceria je

all of us. missing family ika dan abg apis

kesiannn aathif tu hahahah

my baby awwww

penat la ummi

budak paling banyak pergi beraya hahaha 

selamat hari rayaaaa

anak kedua memang pelik sikit kan :p


aidan malas nak layan ummi ayah

bulat bersama sama hahaha
tapi org tu dari kurus jadi normal
kita ni dari normal jadi gemok sikit
tapi ada orang ckp dah kurus sikit hahahaha

with yumna.

kemain lagi posing

ewahhhh

mini love, siapa ajar dia entah

mak bersama family ika dan abg apis.

dah balik rumah kita insaf buat la roasted chicken guna multicooker cuckoo hahaha

Blender Heavy Duty Bawah Seribu!

Assalammualaikum,


Cuckoo buat PROMO LAGI! ok kali ni best. Blender power atas ni harga asal RM1415 jadi RM999 je. Tak sampai seribu pon! HEAVY DUTY BLENDER tau Max Blender ni.

Ehhhh blender je pon asal nak mahal sgt?! RM100 lebih pon dah dapat kat kedai kan?

Cuba awak google harga blender heavy duty berapa? RM2000 pon ada ye. MAX Blender ni bukan blender biasa biasa, ni blender heavy duty ok. Macam food processor pon ye. Boleh blend ice dgn rileksnya. Blend daging lagilah no hal

Tak percaya tengok video bawah ni,




Gila best kan ada satu blender power ni kat rumah


cepat cepat promo ni sampai 15th June 2019 je tau!

nak dapat esok?
terus klik link ni


Klik 'Shop Now' > Tick box 'Kitchen Appliances' > Pilih Max Blender > Klik 'Buy Now'

Isi details, buat bayaran, then esok Cuckoo mai hantar depan pintu. Eh seronoknya hidup hahaha

atau rasa leceh semua ni walaupon senang gila dah sekarang boleh minta tolong ummi daftarkan, tapi ambil masa la sikit sebab manual keyin.hehehe eh takpe janji dapat blender idaman hati kan kekeke

CUCKOO FUSION TOP TIADA ELEKTRIK PON BOLEH GUNA!


BEST SELLING MODEL FUSION TOP📢
Fusion top menggunakan manual function berbeza dengan Iris & Icon. TIADA ELEKTRIK PON BOLEH GUNA!
Kelebihan Fusion Top adalah pada TEMPOH sewa beli !.
Jom ! kenali Fusion Top??
👉 Sewa beli 3thn pertama pada harga RM98
👉 Selepas itu customer
 Boleh terminate ATAU
 Tukar model lain ATAU
 Sambung bayar
Kalau berminat nak sambung bayar, Tahun 4 & 5 Cuckoo offer bayaran bulanan serendah RM80 sebulan
Suka tak dengan offer yang cuckoo bagi ni?😆😆
So, tiada masalah untuk anda dapatkan penapis air di rumah.
Sedikit info mengenai Fusion Top 🙋
 Direka khas untuk rumah
 Sesuai untuk suri rumah, orang tua & kanak2
 Suhu Panas & Sejuk
 Mudah & senang digunakan
Berminat dengan Fusion Top Cuckoo, Just whatsApp 👇👇

PERCUMA CUCKOO OUTDOOR FILTER BERNILAI RM2400!


Nak tahu tak cara dapatkan OUTDOOR FILTER CUCKOO SECARA PERCUMA?



Celebrate Birthday di Grand Lexis, PD

 Alhamdulilah umur ummi dah masuk 29 tahun ni. so tahun ni husband bawa pergi Grand Lexis di Port Dickson. actually lama dah nak pergi. kali ni Allah izinkan pergi. Masa book di booking.com kami ambil bilik yg garden view. tapi masa checkin tu Grand Lexis upgrade bilik besar, pool lagi besar FOR FREE! alhamdulilah rezeki. mungkin sebab pergi weekdays kot. kami ambil yg include free breakfast. makanan pon banyak jenis sedap bagi ummi. ok meh layan gambar hehe

 sampai sampai terus nak terjun pool tu. haha

bilik dia luas sangat. 2 katil king muat.

Review Penapis Air Cuckoo Iris Top


alhamdulilah dah setahun lebih ummi pakai Iris Top di rumah ni. Jadi boleh lah bagi review sikit as a customer kan. ok sebelum ummi ambil Iris Top ni, kami sekeluarga beli air botol mineral di Mydin or speedmart. lepas tu tesco boleh buat delivery guna delivery tesco tapi kadang ada juga waktu air botol dia out of stock huhu. belum cerita penat mengangkut botol berliter2 tu. sado dah lengan suami ummi tengok. but the big problem is bersepahnya rumah dengan botol kosong ni. ya Allah stress ok tengok penuh gila bilik stor dengan botol. ummi suka kumpul sbb boleh bagi cleaner apartment ni. depa buat jual. 

Our First Family Photo


Alhamdulilah this is our first family photo berlima yang proper
walaupon di dalam mall je haha. background tak best tapi sebab semua senyum especially Aidan, baby susah kot nak tangkap gambar dia senyum!

bergambar dengan kids is so challenging! right?hahaha

Cuckoo Multicooker serendah RM50 sebulan je!


tahu tak semua ni masak hanya dengan menggunakan Cuckoo Multicooker? woww! terliur tak?haha 
fungsi multicooker ni sebagai air fryer, pressure cooker, oven, steamer, rice cooker. bayangkan betapa byk korang jimat tak perlu beli satu satu. dapur pon takdelah banyak gila gadget yang berhabuk tak guna haha

Penapis Udara C Model Elok Untuk Budak Budak


Bila Aathif jadi model hahaha dia dengan rela hati jadi model ummi, hehe comel je anak ummi. yang Yumna kat belakang dah nangis kenapa tak ambil gambar dia jugak. Ya Allah pening ummi hahaha

Queen Stand