Resepi Rendang Daging Guna Cuckoo Multicooker Q10


Assalammualaikum,
Hari ni nak post resepi rendang daging ummi buat hari tu
Suami puasa 6 hari tu request nak rendang daging sbb katanya masa raya dapat makan rendang ayam je. Lalu pula tepi jalan dia kata teringin lemang. Maka sepantas kilat masakkan rendang daging untuk suami tercinta hahaha

beli 2 batang itupon tak cukup berebut makan haha
yumna dengan aathif hantu lemang

Ummi suka lemang yg macam ni tak keras kat tepi. just nice gituu


nah resepi 👇🏻

Daging agak agak 2 orang dewasa makan
Santan kara 1 kotak
Daun limau purut 3 helai
Gula melaka
Garam
Kerisik
Cili kering kisar

*Bahan kisar
Bawang merah sebiji
Bawang putih 3 biji
Serai 4 batang
Kunyit hidup
Cili padi 5 biji

Multicook 10 minit utk tumis bahan kisar dan cili kisar
Dah 10 minit masuk daging dan semua bahan lain.
Set Multicook 40 minit
Siap!

Selamat mencuba 😘

Ummi guna multicooker Q10.
memang best sebab dia ada mode oven + pressure cook
daging empuk gilaaa ok

now tengah ada promo pulak tu last 30 Jun 2019!

Korang boleh beli online je delivery sepantas 24 jam!


in case tak sure nak beli macam mana whatsapp direct ummi ok

Bye!
nanti ummi up resepi lain pulak ok