Resepi Steam Salmon with Broccoli and Potatoes with Cuckoo Multicooker M10

Healthy sangat ni, orang diet sesuai ada M10 ni

Simple dinner. Senang & cepat sangat. First layer dalam inner pot letak potatoes (with skin) and then letak steam rack yang memang datang sekali dengan cooker ni atas potatoes. Lepas tu letak salmon atas steam rack sekali dengan broccoli. Tinggal 20 minit, taraaaa! Healthy dinner ready in less than 30 minutes 🤩 #siapapron #tapiapronbersih #masakkenaadagaya



Photo and Recipe credit to FB: Humaira Hadzarami


Nak diet tapi susah nak prepare menu diet. Guna M10 mesti lebih mudah. Goreng bihun pun tanpa minyak ok, RM70 je sebulan!

Nak order? Klik sini

Resepi Tomyam Ayam with Cuckoo Q10 Multicooker

Resepi Tomyam Ayam with Cuckoo Q10 Multicooker

Bahan bahan

- ayam 1/2 ekor (potong kecil kecil)
- 1 biji bawang besar hiris nipis
- 2 biji bawang putih hiris nipis
- 2 sudu paste tom yam - ummi guna yg thai punya tutup purple tu
- sebatang carrot
- 2biji kentang
- sebatang serai
- separuh kobis - tomyam homemade memang letak banyak sayur lagi best, serius sedap letak kobis
- daun limau purut
- garam dan gula secukup rasa
- air 2 cawan


Caranya,
- Masuk semua bahan dalam periuk cuckoo kecuali daun limau purut dan kobis sbb kita tak nak layu sgt sayur, kacau kacau sikit.
- Set mode multicook selama 30 minit.
- Dah siap, masuk kobis dan daun limau purut, set multicook for another 10 minutes.
- Dah siap boleh makan dengan nasi panas panas atau bihun.

Senang sangat kan, ok selamat mencuba 😋
Budak budak sesuai makan tak pedas pon, habis licin tomyam ni budak budak ni makan semalam.

Buat yang belum ada multicooker boleh whatsapp ummi.

www.wasap.my/601133066303

Serendah rm70 sebulan jeee.

Sedap licin anak anak makan. tom yam ni tak pedas sesuai utk budak budak makan

Ni lah Q10. siap ada mode oven tau. tak payah beli oven dah jimat duit laki uols hahahaha

sedap dimakan dgn nasi panas panas atau celur bihun sikit makan dgn tomyam ni syok wehhh